Danas smo u našem razredu obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje na satu Domaćinstva.
Naučili smo kako nastaje brašno, što sve od brašna možemo napraviti i koliko truda , rada i vremena treba od sadnje sjemena pšenice do proizvodnje kruha. Oprali smo ruke, pripremili pribor za rad i bacili se na izradu finih palačinkica. Nije to sve… naučili smo i kako se izradi domaća “Nutella” i pekmez te iste i iskušali i izglasali da je sve prefino. Prirodu i svojstva tvari smo naučili kroz kuhinjski pribor izrađen od različitih materijala. Uživali smo u svakom koraku i puno toga naučili, a ovaj zanimljivi dan završili smo uz igrokaz “Brašnjava priča”.
Učiteljica Lidija i učenici Posebnog odjela 

Odobreno sufinanciranje za izgradnju ograde oko škole u Ruščici

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o sufinanciranju projekata u 2025. godini, kojom se potiče razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda na području gradova i općina. Općina Klakar prijavila...

Proljetni odmor učenika

Dragi roditelji i učenici, prema odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih o organizaciji nastavne godine 2024./2025., proljetni praznici za učenike počinju u četvrtak, 17. travnja 2025., i traju do ponedjeljka, 21. travnja 2025. Nastava se nastavlja u...

Kad se vrijeme pretvori u priču

Učenici 5.d i 5.e razreda, u pratnji nastavnice Sanje Bašić i nastavnika Matije Benića, posjetili su Gradsku knjižnicu gdje su imali priliku upoznati poznatog meteorologa Zorana Vakulu. Tom prigodom, Vakula im je predstavio svoje zanimljive i edukativne Vremenske...

Kruna uspjeha učenice Erin Zukanović Šimunović

S ponosom objavljujemo da je Erin Zukanović Šimunović, učenica naše škole, odabrana među 10 najboljih učenika u Hrvatskoj koji su pozvani na državno natjecanje – izložbu učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2025. Kategorija:...
Skip to content